Onze favoriete watertafels, hét perfecte speelgoed tijdens warm weer

Met warm weer, is de watertafel bij ons in de tuin het eerste waar onze peuter graag mee speelt. Een watertafel is sneller gevuld dan een badje. Sommige zijn ook te gebruiken als zandtafel of is een combinatie voor zowel water én zand. Onze favoriete watertafels heb ik daarom voor je op een rijtje gezet.

Leuke watertafel voor allerkleinsten

Ben je op zoek naar een veilige watertafel voor allerkleinsten? Bekijk dan zeker deze watertafel eens! Het heeft een totale hoogte van 60 cm. Ook leuk: er zit een gietertje bij! Je kind kan dus echt zijn vrije fantasie gebruiken. En geen zin in water? Je kunt hem ook gebruiken als zandtafel.

Klik hier om deze watertafel verder te bekijken.

Een watertafel in piratenthema

Onderstaande watertafel van Little Tikes in het thema piraten hebben wij in de tuin staan, zoals je op de kopfoto van dit artikel kunt zien. Het is een zeer leuke watertafel met veel extra accessoires en mogelijkheden. Het leukste vindt onze jongste zoon de bootjes, piraten en de glijbaan. Het emmertje wordt met name gebruikt om de planten water te geven, haha.

Klik hier om deze watertafel verder te bekijken.

Buitenspeelgoed | Zandbakken - Lt Watertafel Piratenboot

Watertafel met autootjes en ballen

Wij hebben destijds getwijfeld tussen de watertafel in piratenthema en deze leuke watertafel met autootjes en ballen. Uiteindelijk hebben wij de kinderen laten kiezen. Maar deze vond ik zelf zo onwijs leuk! Met name door de autootjes. Wanneer je kind graag met auto’s speelt, dan zal deze watertafel vast en zeker goed in de smaak vallen!

Klik hier om deze watertafel met autootjes en ballen verder te bekijken.

Step2 Watertafel Ball Buddies Adventure Center - Speeltafel met 4 Ball Buddies en ballen

Een watertafel met unicorns

Het is dat wij zelf geen dochters hebben en dat onze jongens niet zo geïnteresseerd zijn in unicorns. Maar oh, wat vind ik deze watertafel ook leuk! Al zijn het de kleuren. Ik vind dit zo’n vrolijke watertafel en de unicorns doen het hem natuurlijk helemaal! Heb jij wel kinderen die gek zijn op unicorns, neem dan zeker even een kijkje.

Klik hier om deze leuke watertafel met unicorns verder te bekijken.

Step2 Watertafel Rain Showers & Unicorns - Eenhoorn - Incl. 13-delig accessoireset

Een hoge staande watertafel

Een heel ander soort watertafel is deze leuke staande variant van Step2. Zij noemen hem zelf de Waterval Avonturenmuur, en zo ziet hij er ook zeker uit! Het is een vrij hoge watertafel van ongeveer 85 cm. Kinderen kunnen hier dus best lang plezier van hebben. En één ding is zeker: hij is erg indrukwekkend! Zeker voor kleinere kinderen.

Klik hier om hoge staande watertafel verder te bekijken.

Step2 Waterval Avonturen Muur Blauw - Dubbbelzijdig - Watertafel Incl. 13 accessoires

Een combinatie van water en zand

Behalve water, vinden veel kinderen zand ook erg leuk om mee te spelen. Bij deze tafel is beide mogelijk. Het handige is dat de bakken los te verwijderen zijn zodat je deze gemakkelijk kunt schoonmaken. Tevens kun je het speelgebied uitbreiden door de deksels waarmee je de tafel ook kunt afsluiten, juist open te slaan. De tafel wordt geleverd met accessoires.

Klik hier om deze afsluitbare water- en zandtafel verder te bekijken.

Feber Zand en Watertafel - Speeltafel - Groen/Rood

De waterbanen van AquaPlay

Dit is niet zo zeer een watertafel, maar absoluut wel de moeite waard om te benoemen: de waterbanen van AquaPlay. Je hebt er veel varianten van waaronder ook een inklapbare, handig om mee te nemen op vakantie. En het leuke is dat je ze eventueel ook met elkaar kunt combineren zodat je een hele grote waterbaan kunt maken. Onderstaande variant hebben wij zelf al een paar jaar in bezit en blijft een hit bij onze kids. De waterbanen worden geleverd met de afgebeelde accessoires.

Klik hier om de verschillende waterbanen van AquaPlay te bekijken.

Aquaplay Bergmeer

Multifunctionele picknicktafel mét water- en zandtafel

Vind je een watertafel maar wat in de weg staan, maar vind je het wel leuk als je kinderen een eigen zitplekje hebben in de tuin of op het balkon? Kijk dan eens naar deze multifunctionele picknicktafel. Wanneer je de deksel van de tafel afhaalt, verschijnen er twee losse bakken. Handig met schoonmaken! Ook wordt er een in hoogte verstelbare parasol meegeleverd zodat kinderen ook op de dagen dat ze zon erg fel is, lekker kunnen spelen. Er worden geen accessoires meegeleverd.

Klik hier voor meer informatie over deze multifunctionele picknicktafel.

AXI Nick Zand & Water Picknicktafel Bruin - Verstelbare Parasol – FSC Hout

Water- en zandtafel in het thema de bouwplaats

Veel kinderen vinden de bouwplaats erg interessant. Little Tikes heeft dit thema weten te verwerken in een water- en zandtafel. Er worden een hoop accessoires meegeleverd zoals een parasol, een grote interactieve schroefkraan, vrachtwagens, poorten en bruggen, havencontainers en een waterwiel.

Klik hier om deze zand- en watertafel in het thema de bouwplaats verder te bekijken.

Little Tikes Bouwplaats Zandtafel - Zandbakken

Lees ook ons artikel ‘Het leukste speelgoed voor op de camping voor peuters & kleuters‘ voor leuk speelgoed wat je ook kunt meenemen.

Kopfoto © Opwegmetmama.nl – Manuela