3 absolute must do’s in West Canada met kinderen

Canada is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt om met je gezin naartoe te gaan. Dat het echter een hele goede plek is om op vakantie te gaan, ook met kinderen, ondervonden blogger Martine van Kleine Reizigers en haar gezin. In dit artikel deelt zij graag 3 activiteiten. Activiteiten die niet in iedere reisgids vermeld staan, maar juist en misschien ook wel daarom zo leuk zijn om te bezoeken. Zo wordt de vakantie in Canada een waar feest voor jong en oud!

Kettle Valley Railroad, Kelowna

Houden jullie wel van een beetje een sportieve activiteit, die ook nog leerzaam is? Dan is dit zeker een aanrader. De voormalige spoorweg dit langs Kelowna komt is tegenwoordig omgetoverd tot een prachtig wandel en fietsroute. In zo’n twaalf kilometer neemt de route tussen twee (vroegere) stations jullie mee over  voormalige spoorbruggen en door tunnels in de spectaculaire Myra Canyon. De uitzichten zijn waanzinnig en langs de route staan vele borden met informatie over de spoorweg en de (her)opbouw van deze route. De geschiedenisles erbij maakt deze route nog indrukwekkender.

Wat neem je mee?

Bij het beginpunt is een mobiele fietsverhuur, maar verdere voorzieningen zijn er niet. Neem dan ook vooral drinken en eten mee voor onderweg, zodat je daar op een bijzondere locatie een leuke picknick kan houden. Ben je net als ons met een kleintje op pad en maak je gebruik van een kinderwagen? Geen punt. De route is breed genoeg om daarvan gebruik te maken.

Minder actief? Neem de stoomtrein!

Je kan uiteraard ook kiezen voor een minder actieve variant. Ga dan met je gezin naar Summerland, wat op zo’n 45 minuten rijden vanaf Kelowna ligt. Daar kan je opstappen op een ouderwetse gerestaureerde stoomtrein. In zo’n 90 minuten durende rit kunnen jullie je laten meevoeren door onder andere boomgaarden, wijngaarden en over een prachtige 73 meter hoge brug boven de Trout Creek Canyon. Het enige waar je even om moet denken zijn de rijtijden van de trein. De trein rijdt niet alle dagen en hoewel het station ook leuk is om te zien, is het natuurlijk jammer als je er voor niets komt.

Spookstadjes

Dit klinkt enger als dat het eigenlijk echt is. Ze worden zo genoemd, misschien juist wel om mensen aan te trekken, maar eigenlijk zijn het gewoon verlaten stadjes. Je hebt o.a. één bij Revelstoke, Three Valley Gaps genaamd en tussen Cache Creek en Whistler zit één die je snel mist, maar als je wat houten western huisjes ziet ben je bij Dead Men Junction.

Three Valley Gaps, Revelstoke

De meeste verlaten stadjes leren je echt wat over de geschiedenis van de omgeving. Vaak zijn er rondleiders of informatie boekjes aanwezig die je ook nog net even van meer informatie voorzien. Het spookstadje bij Revelstoke is een grote, dus neem daar de tijd even voor. Hier zie je naast verlaten (ingerichte) gebouwen als een saloon, politiecel en kruidenier, ook nog een groot gebouw vol met oude treinwagons, bussen en prachtige oude auto’s. Jullie zullen je ogen hier uit kijken, zoveel valt er te ontdekken. Je bent er dan ook gauw een paar uur zoet. In de zomermaanden wordt er in Three Valley Gaps nog vanalles extra georganiseerd en kan je er ook wat drinken of wat lekkers halen. Zit wel een kleine entree aan verbonden ($ 14 dollar per volwassene, $ 6 dollar per kind van 6-11 jaar), maar dit is zeker de moeite waard. Entree kan je halen bij het naastgelegen hotel.

Deadman Junction Ranch

Dead men junction is meer een verlaten western stadje waar je in een kleine western straat je even in een ander tijdperk waant. Het ligt daarbij middenin het goudkoorts gebied, langs de Trans-Canada Highway, ten westen van Savona. Ook hier kan je vrij rondlopen. De eigenaren zijn uitermate vriendelijk en vertellen je graag over de geschiedenis en leuke verhalen. Toen wij er waren hadden ze zelfs nog grote plannen om western shows in het stadje te verwerken. Hopelijk treffen jullie het en is dat plan al ten uitvoer gebracht. Entree voor dit spookstadje is gratis en dus leuk om onderweg even te stoppen.

Victoria Butterfly Gardens, Victoria, Vancouver Island

Welk kind houd niet van dieren? Juist, wij kennen er in ieder geval geen één. Natuurlijk leent Vancouver Islands zich bij uitstek om een walvistour te gaan doen, maar wil je nou ook nog iets anders? En wil je zelf nog wel een bezoek brengen aan de Butchart Gardens? Combineer dan dit laatste met een bezoekje aan de Victoria Butterfly Gardens.

Naast de meest prachtige en kleurrijke vlinders, kan je vele soorten insecten en flamingo’s zien. Groot is het niet, maar naast het bezoeken van de tuinen misschien wel net de welkome afwisseling voor je kids die ze nodig hebben. Onze kleine man genoot in ieder geval van alles wat er te zien was. Misschien nog wel een leuk idee als je kinderen een beetje creatief zijn? Geef ze een tekenblok met kleurtjes en laat ze zowel hier als in de Butchart Gardens tekeningen maken van wat ze zien. Wedden dat ze met hele andere ogen naar alles kijken en er misschien ook minder snel zat van zijn? Win win voor iedereen!

Wij hopen dat we je hebben kunnen inspireren met deze 3 tips om toch Canada naar de top van jullie bucketlist te verplaatsen. Uiteraard zijn er nog veel meer redenen om zeker die kant op te gaan (denk aan de natuur, vrijheid en gastvrijheid). Nog niet helemaal overtuigd? Misschien dat onze reisverslagen op Kleine Reizigers jullie over de streep kunnen trekken.