Menu
Attractieparken / Noord-Brabant

Winters genieten in de Efteling

Afgelopen vrijdag zijn wij naar de Winter Efteling geweest. Voor mij was dit iets waar ik al een hele poos naar uit heb gekeken. De Winter Efteling is t/m 31 januari 2019. In dit artikel zul je lezen of ik het de moeite waard vond of dat je net zo goed naar de ‘normale’ Efteling kunt gaan. 

Winterse aankleding

Bij aankomst in het park, word je direct verwelkomd door de winterse aankleding. Zo zijn de lantaarns bedekt met een laag sneeuw, vind je een hoop prachtig besneeuwde kerstbomen, kun je genieten van lekkere winterse hapjes en drankjes en lekker opwarmen bij de grote vuurkorven.

Niet alleen het park zelf is winters aangekleed, ook een aantal attracties mochten er niet aan ontkomen. Zo heeft Langnek uit het Sprookjesbos een lekkere warme muts en sjaal gekregen tegen de kou!

En ook de Vogel Rok is voorzien van mooie winterse accessoires!

Winter attracties

In principe zijn alle attracties (voor zo ver het weer het toelaat) geopend tijdens de Winter Efteling. Wél zijn er tijdens dit evenement een extra aantal attracties te bewonderen.

Het IJspaleis

Bij het IJspaleis kun je terecht o.a. om je op te warmen en lekker een hapje te eten of wat te drinken. Zodra je het IJspaleis binnenwandelt, ruik je direct de heerlijke lucht van échte kerstbomen. Wanneer je een stukje verder loopt, zie je direct een prachtig kasteel. Een jong meisje vergeleek het met het kasteel van Elsa.

Aan de linkerzijde van het kasteel, vind je een grote ijsbaan (zowel binnen als buiten). Je kunt hiervoor je eigen schaatsen meenemen (Noren mogen echter niet), of schaatsen huren voor € 2,- per paar. Als je liever niet wil schaatsen, kun je ook van een glijhelling naar beneden roetsjen (vanaf 4 jaar en minimaal 1 meter lang).

’t Hijgend Hert

Behalve schaatsen, kun je tijdens de Winter Efteling ook langlaufen op 450 meter lange baan. Materiaal (langlauflatten en stokken) is gratis verkrijgbaar aan het begin van deze attractie. Wij hebben dit zelf niet gedaan, maar het zag er wel enorm leuk uit! Ik kan het dus wel aanraden.

Show: de Sneeuwprinses en de Vuurprins

De Sneeuwprinses en de Vuurprins is een duo wat ieder jaar weer terugkeert tijdens de Winter Efteling. Tijdens hun show op een mooie discovloer laten zij zien dat sneeuw en vuur prima samen kunnen. Kinderen mogen meedoen met dansjes op de muziek en maken op deze manier deel uit van de show. Hartstikke leuk dus!

Vier Kerst en Oud & Nieuw in de Winter Efteling!

De Efteling heeft speciale arrangementen voor een verblijf tijdens de Kerstdagen. Zo kun je ervoor kiezen om op 24 december t/m 28 december 2018 te verblijven in één van de accommodaties van de Efteling. Hierbij heb je uiteraard onbeperkt toegang tot het park én wordt er iedere dag gezorgd voor een heerlijk ontbijt. Optioneel kun je ook een dinerarrangement bijboeken zodat je nergens meer aan hoeft te denken.

Ook Oud & Nieuw kun je prima in de Efteling vieren. Dit staat dan ook zeker nog op onze bucketlist. Met een kaartje voor het Oud & Nieuw feest kun je vanaf 19.00 tot 01.00 uur het park bezoeken. Ook de attracties zijn dan geopend tot 01.00 uur ’s nachts. Het nieuwe jaar wordt ingeluid met een prachtige vuurwerkshow welke wordt gegeven rond de Siervijver en rond de Vonderplas.  – Voor dit jaar zijn de tickets voor dit evenement helaas al uitverkocht. Wil je er volgend jaar bij zijn, zorg er dan dus voor dat je niet te lang wacht met het bestellen van je tickets!

Praktische informatie

De Winter Efteling is dit jaar vanaf 12 november 2018 t/m 31 januari 2019. In deze periode opent het park dagelijks om 11.00 uur en sluit op zijn vroegst om 18.00 uur. Voor de actuele openingstijden per dag verwijs ik je graag naar de website van de Efteling.

Tickets voor de Winter Efteling kosten € 38,- aan de deur en € 36,- wanneer je ze online besteld. Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis entree.

Je kunt ervoor kiezen om je ticket te upgraden naar een Ticket Extra of Ticket Luxe. Met deze upgrade mag je 30 minuten eerder het park in en kun je daarbij alvast genieten van 10 verschillen attracties. Ook krijg je (afhankelijk van je upgrade) wat warms te drinken met wat lekkers en korting op een souvenir.

En parkeerkaart kost € 10,- en is gratis als je een Ticket Luxe upgrade hebt.

Adresgegevens:
Europalaan 1
5171 KW Kaatsheuvel

Ons eindoordeel

Om heel eerlijk te zijn ben ik niet gigantisch onder de indruk van de Winter Efteling vergeleken met de ‘normale’ Efteling. Mogelijk heeft dit er ook mee te maken dat wij overdag zijn geweest. Het was een behoorlijk koude dag waardoor we er op een gegeven moment wel genoeg van hadden. Tevens denk ik dat de sfeer zodra het schemerig wordt een stuk gezellig is. Ook kun je dan genieten van Aquanura. Wel was ik enorm onder de indruk van het IJspaleis. Dat vond ik zo mooi! Maar de volgende keer dan wij weer naar de Winter Efteling toe zullen gaan, zullen wij er voor zorgen dat we ook een deel van de avond mee kunnen pakken.

Ons eindcijfer voor de ‘normale’ Efteling: 8
Ons eindcijfer voor de Winter Efteling: 8,5

Foto’s © Opwegmetmama.nl

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van drie prachtige zonen (0, 3 en 6 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

11 Comments

 • Jessica - Foodie Feest
  21 november 2018 at 13:17

  Ohh leuk! Ik ga elk jaar in de zomer naar de efteling, en ik ben jaren terug een keer naar de winter efteling geweest. Dus ik ben groot efteling fan 😀 Wat ik jammer vind aan de winter is dat niet alle attracties open zijn, dat is (samen met kou) mijn voornaamste reden om in de zomer te gaan. Het lijkt me wel fantastisch om doorheen te wandelen en alle leuke kerst decoraties te bewonderen 😀

  Reply
 • alexa
  21 november 2018 at 13:35

  ah de efteling is zo leuk altijd, ik moet er ook snel weer eens heen! maar dan niet tijdens de vakantie of het weekend, haha.

  Reply
 • Nicole Orriëns
  21 november 2018 at 14:05

  Oh wauw, dat ziet er nog eens extra sprookjesachtig uit zo! Echt heel mooi!

  Reply
 • Natalie
  21 november 2018 at 16:31

  Efteling bij de kerstperiode staat nog op mijn wishlist, ziet er allemaal zo gezellig uit dan! Wel even de koude trotseren!

  Reply
 • MamaTassel
  21 november 2018 at 16:37

  Wij gingen vroeger altijd naar de winter Efteling. Ik vond het altijd heel erg leuk! Maar ik vind elk pretpark leuk 😂

  Reply
  • Manuela
   26 november 2018 at 14:10

   Dat probleem heb ik ook. Je wil mijn to-do lijst niet zien haha.

   Reply
 • Mieke | mieksmind
  21 november 2018 at 19:49

  ik HOUD van de winter efteling! in januari ga ik dan ook weer, 1 maand geleden ben ik ook geweest

  Reply
 • Dhini
  21 november 2018 at 19:52

  Oh..wat leuk! Al lang geleden dat wij naar Efteling zijn geweest. Wij hebben er zin in om weer naar Efteling te gaan.

  Reply
 • Danielle
  21 november 2018 at 19:57

  Dat ziet er echt zo leuk uit, ik ben er nog nooit geweest..

  Reply
 • Amanda
  22 november 2018 at 20:33

  De Efteling is leuk, zeker in winterse sferen! Zo te zien hebben jullie je ook prima vermaakt, heel leuk om te lezen. Wij zijn ooit een keer naar de winterefteling geweest en toen was er een jodelwedstrijd, die hadden wij toen gewonnen. Hahahah!

  Reply
  • Manuela
   26 november 2018 at 14:09

   Haha geweldig!! Wat zullen jullie een lol hebben gehad!

   Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.