Ga deze winter op Light Safari bij Safaripark Beekse bergen

Deze winterperiode vindt de Light Safari plaats in Safaripark de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Omdat wij een abonnement hebben, zagen we in de afgelopen keren dat we het park overdag bezochten, steeds meer kunstwerken geplaatst worden. Ondanks dat we voor een gereduceerd tarief naar binnen zouden mogen bij de Light Safari, twijfelde we nog wel of we het de moeite zouden vinden. Toen we enthousiaste verhalen hoorde van mensen om ons heen die waren gegaan, besloten we ook kaartjes te kopen. Van die keuze hebben we absoluut geen spijt! De Light Safari is niet alleen indrukwekkend voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Samen keken we onze ogen uit.

Light Safari Beekse Bergen, een onvergetelijk avontuur

De Light Safari bij de Beekse bergen vindt dit jaar plaats van 7 december 2023 t/m 25 februari 2024, van donderdag- t/m zaterdagavond en in vakanties op nog meer avonden. De route die door een gedeelte van het park loopt, gaat om 17.00 uur open. Je kunt al wel wat eerder de Beekse Bergen in, om bijvoorbeeld het Winterplein te verkennen en wat te eten. Tickets bestel je eenvoudig online, waarbij je ook kunt kiezen uit een combiticket waarbij je in de middag al de Beekse Bergen in mag om de wilde dieren te zien en ’s avonds de Light Safari te lopen. De Light Safari is geopend tot 21.30 uur.

De route

Wanneer je de Beekse Bergen in bent, zie je gelijk verlichte dieren en planten staan. Wanneer je na binnenkomst rechtsaf slaat start gelijk de Light Safari. Deze gaat echt pas om 17.00 uur open. Voor de start kun je nog gadgets kopen voor de kinderen met verlichting. Wij kozen er voor om dit te doen, zodat we ook goed konden zien waar de kinderen waren in het donker. Achteraf bleek dat een slimme keuze te zijn, want op sommige stukken in het park is het natuurlijk echt donker waardoor het wel fijn is dat ze zich op die manier onderscheidde van de rest. Je kon er bijvoorbeeld kiezen uit verlichte diademen, staven en toverstafjes, maar je zou deze ook heel goed al vanuit thuis mee kunnen nemen.

Kleurzones

De route van de Light Safari loopt door een gedeelte van het park, die ongeveer 1,8 kilometer lang is. Het pad van de wandeling staat aangegeven met bordjes, maar wijst zich vanzelf. Je loopt door verschillende kleurzones en per zone zijn de dieren, bloemen en planten anders verlicht. Tijdens de route kunnen kinderen bij iedere kleurzone antwoorden zoeken op interessante vragen die in het programmaboekje staan vermeld.

Onze kinderen van 2 en 6 jaar vonden niks eng tijdens de route. De Light Safari bij de Beekse Bergen is echt niet alleen leuk voor kinderen. Wij hebben zelf ook onze ogen uitgekeken! We waren onder de indruk van de hoeveelheid verlichte objecten en de aankleding van de hele safari. Het ene object is nog groter dan het ander, mooi verwerkt in de omgeving en er zaten ook bewegende objecten tussen. Je kant er wel foto’s blijven maken! Maar in het echt is het natuurlijk nog mooier en indrukwekkender dan op een beeldscherm.

Tijdens de Light Safari kom je in principe geen wilde dieren tegen. Deze hebben zich allemaal teruggetrokken in hun verblijven. Tijdens de route is er de mogelijkheid om geschminkt te worden met Glow in the Dark Schmink of een LED hairwrap te laten zetten, dit is wel tegen betaling. Op het Winterplein kun je de mascotte van de Beekse Bergen ontmoeten, Djambo. Je mag met hem op de foto in de winterse omgeving.

Horecagelegenheden

Aan het begin van het park hebben ze een Winterplein gecreëerd. Op het Winterplein staat een grote schaatsbaan, waar je voor 5 euro schaatsen kunt huren, maar je mag ook zelf schaatsen meenemen. Wanneer je één paar schaatsen huurt, mag je er gratis botjes bij huren.

Verder kun je er verschillende winterse versnaperingen eten, zoals: broodje bal, lekkere warme soepen en glühwein. Het Winterplein is geopend vanaf 13.00 uur, waardoor je er ook al terecht kunt voordat de Light Safari begint.

Zelf hebben we op de helft van de wandeling van de Light Safari gegeten. Ook daar is een pleintje waar je uit verschillende dingen kunt kiezen. Wij kozen uit friet met snacks, een broodje gehaktbal en glühwein. Houd er wel rekening mee dat veel mensen op de helft van de route wat willen eten en drinken, waardoor het daar wel druk kan zijn. Het viel ons op dat de aankleding van de gehele route en de horecagelegenheden tot in de puntjes zijn uitgewerkt. Het ziet er allemaal heel gezellig en verzorgd uit met bankjes met dekentjes, kussens en vuurkorven waar je ook marshmallows mag roosteren.

Overnachten

Wist je dat je bij de Beekse Bergen ook super leuk kunt overnachten? Ze hebben een Safari Hotel, een Safari Resort en een Lake Resort. Vanuit je accommodatie loop je zo het park in, overdag om de wilde dieren te spotten en in de avond om de Light Safari te bewonderen. Ga naar de website voor de mogelijkheden.

Wat vonden wij van de Light Safari

Wij vonden het echt de moeite waard en hadden achteraf gezien echt niet hoeven twijfelen. Zeker niet omdat we voor een gereduceerd tarief naar binnen mochten in verband met ons abonnement op de Beekse Bergen. Niet alleen de kinderen waren onder de indruk, maar ook wij als volwassenen. Uiteindelijk hebben we 2,5 uur gedaan over de route, omdat we op de helft wat hebben gegeten en gedronken. Het is natuurlijk afhankelijk van hoe lang je overal blijft kijken en of je onderweg wat gaat eten of drinken, hoe lang je in totaal doet over een bezoek aan de Light Safari. We wisten van te voren niet wat we er ons bij voor moesten stellen, maar vonden het uiteindelijk veel mooier dan we verwacht hadden. In iedere zone wordt je wel verrast met iets nieuws, groots en indrukwekkends.

Praktische informatie

  • Adres: Beekse Bergen 1, 5081 NJ Hilvarenbeek (Noord-Brabant).
  • Prijzen: Ga naar de website voor de prijzen. Als abonnementhouder krijg je korting.
  • Parkeren: Je kunt online een uitrijticket aanschaffen of bij de entree/uitgang van het park.
  • Tip: Je kunt verlichte accessoires meenemen van thuis, zodat je kinderen wat beter opvallen in het donker. Hierbij kun je denken aan glow in the dark staafjes, een verlichte diadeem of een verlichte staf. Ook zou je zelf schaatsen mee kunnen nemen van thuis.
  • Sfeerbeelden: Wil je nog meer zien van ons bezoek aan de Light Safari? Op Social Media vind je een reel/filmpje. Ga hiervoor naar Facebook, Instagram of TikTok.

De volgende artikelen vind je mogelijk ook interessant om te lezen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Nyrée