Winter op Avonturenboerderij Molenwaard

Van 11 november 2022 t/m 5 maart 2023 is het ‘Winter op de boerderij’ bij Avonturenboerderij Molenwaard. Speciaal voor dit thema zijn er allerlei winterse activiteiten en is er een nieuw boerderij opdrachtenboekje. Heb je alle opdrachten goed gemaakt, dan verdien je een heus winterdiploma en daarmee ben je dan een echte boer of boerin, net als Fien en Teun!

Winteractiviteiten op Avonturenboerderij Molenwaard

Fien & Teun Winterfeest en andere shows

Speciaal voor de winter hebben Fien en Teun een andere show: het Fien & Teun Winterfeest.  Na de show is er een meet & greet met Fien en Teun. Je kunt dan jezelf op de foto laten zetten met je favoriete boer en boerinnetje.

Verder zijn er nog enkele kleine shows in het park zoals de fruitquiz, Mike en Molly show en een show over kaas. Naast de plattegrond in het entreegebied vind je elke dag de actuele shows en tijden.

Winterdierenspeurtocht

De dieren op en rond de boerderij gedragen zich allemaal net een beetje anders in de winter. Er is een Winterdierenspeurtocht: ga op zoek naar de bordjes en leer meer over de dieren in de winter.

Haal je Winterboerderijdiploma met een speciaal winterboekje

Zoals eerder al genoemd is er speciaal voor de winter een nieuw boerderij opdrachtenboekje. Als je net als Fien en Teun een écht boertje of boerinnetje wil worden en meer wil leren over de boerderijdieren in de winter, dan  volg je  de route in het boekje, maak je de opdrachten en lever je antwoorden weer in bij de ingang. Je krijgt dan een winterdiploma mee naar huis.

Kinderschaatsbaan

In het entreegebied vind je een kleine kinderschaatsbaan. Ideaal om voor het eerst te leren schaatsen.  Schaatsen voor kinderen zijn te leen in het park en zijn inbegrepen bij de entreeprijs. Let op: volwassen kunnen hier niet schaatsen, daar is de baan echt te klein voor.

Ontmoet de Kerstman

Er is ook een Kerstman aanwezig op de boerderij. Vanaf 10 december kun je op sommige dagen de Kerstman en een van zijn elfjes ontmoeten. Benieuwd wanneer de Kerstman op de boerderij is?

Kijk dan op de volgende pagina: www.avonturenboerderij.nl/kom-langs/evenementen/ontmoet-de-kerstman

Griendwerkershuisje

In het griendwerkershuisje was een vriendelijke dame samen met haar hond aan het werk. Ze was bezig om van wilgentakken een ooievaarsnest te maken. Ook maakt ze allerlei kransen en eendennesten. Aanrader om dit vakwerk eens van dichtbij te bekijken. Als je een handgemaakt kerstpoppetje of vogeltje bij haar koopt, mogen de kinderen er samen met haar een krans omheen vlechten.

Nieuwe attracties

In 2022 is er een nieuwe attractie geopend: Stip’s Paardenrace. Je stapt in je eigen paardenkar (een soort skelter) en trapt dan met Stip of één van zijn vriendjes een ronde door de paardenbak.

Verder is er gestart met de bouw van een nieuwe attractie die later volgend jaar geopend zal worden.

Opwarmen?

Tijdens ons bezoek vroor het overdag en was het erg koud op de boerderij. Gelukkig konden wij ons opwarmen met warme chocolademelk en een verse pannenboek bij pannenkoekenrestaurant De Fruitschuur, maar je kunt voor een goede lunch of iets lekkers ook terecht bij Eeterij Molenzicht.

Praktische informatie over Avonturenboerderij Molenwaard

Openingstijden gedurende de winterperiode:

4 t/m 22 december 2022:

 • Het park en de attracties zijn woensdag en van vrijdag t/m zondag geopend vanaf 10.30 uur.
 • Het voorplein is geopend van 10:00 – 18:00 uur. Om 10:20 uur starten Fien & Teun met de openingsshow.

23 december 2022 t/m 9 januari 2023:

 • Het park en de attracties zijn dagelijks geopend vanaf 10.30 uur (met uitzondering van zondag 25 december en zondag 1 januari, dan is Avonturenboerderij Molenwaard gesloten).
 • Het voorplein is geopend van 10:00 – 18:00 uur. Om 10:20 uur starten Fien & Teun met de openingsshow.

9 januari t/m 15 januari 2023:

 • Het park en de attracties zijn woensdag en vrijdag t/m zondag geopend vanaf 10.30 uur.
 • Het voorplein is geopend van 10:00 – 18:00 uur. Om 10:20 uur starten Fien & Teun met de openingsshow

Tarieven

De tarieven die in 2022 worden gehanteerd zijn:

 • Kinderen 0 t/m 1 jaar: gratis
 • Vanaf 2 jaar: € 16,95 per persoon
 • Jaarabonnement: € 39,95 per persoon

Tickets moeten momenteel online gereserveerd worden.

Adresgegevens

Het adres van Avonturenboerderij Molenwaard is:

Wilgenweg 3
2964 AM Groot-Ammers

Website: www.avonturenboerderij.nl

Goed om te weten

 • Het park beschikt over diverse toiletten, een douche en verschoonruimten voor baby’s. Deze zijn gratis.
 • Doe je kinderen regenlaarzen en niet hun best kleren aan. Je speelt in de natuur, op een boerderij. Er worden ook overalls en regenlaarzen van Fien en Teun verkocht.
 • Sinds juni heeft Avonturenboerderij Molenwaard ook zijn eigen vakantiepark met binnenspeeltuin!

Wat vonden wij van winter op Avonturenboerderij Molenwaard?

Wij waren vooraf erg benieuwd naar de winteropenstelling van Avonturenboerderij Molenwaard. We waren positief verrast door de moeite die in alle versieringen is gestoken. De shows zijn goed aangepast op het winterthema en zoals we gewend zijn ook educatief. Leg op sommige punten je verwachting niet té hoog. De schaatsbaan is bijvoorbeeld relatief klein en echt bedoeld voor jonge kinderen om hun eerste rondjes te maken. Volwassenen kunnen hier niet schaatsen.

Lees ook onze andere artikels over Avonturenboerderij Molenwaard: ‘Op bezoek bij Fien en Teun bij Avonturenboerderij MolenwaardenEen nieuw bezoek aan Fien & Teun op Avonturenboerderij Molenwaard

Op zoek naar nog meer leuke uitjes in de provincie Zuid-Holland? Bekijk dan ook het volgende overzicht: ‘De leukste uitjes en activiteiten met kinderen in Zuid-Holland

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne