Winters genieten bij Walibi Bright Nights

Sinds deze kerstvakantie is het attractiepark Walibi Holland ook geopend in de winterperiode onder de naam: Walibi Bright Nights. Walibi staat natuurlijk erg bekend om zijn Halloween event, dus we waren erg benieuwd wat ze met deze wintereditie in petto zouden hebben. Ik verklap alvast: winters entertainment, decor, lekkernijen én ’s avonds verlichte attracties!

Walibi Bright Nights, de wintereditie van Walibi Holland

Onze kinderen vinden Walibi Holland fantastisch! Toen ons werd gevraagd of we een bezoek wilden komen brengen aan de wintereditie konden we dan ook geen nee zeggen. Deze kerstvakantie is Walibi Holland namelijk voor de eerste keer geopend in de winterperiode. Hoe zou deze allereerste keer Walibi Bright Nights zijn?

Voor een allereerste keer is dat natuurlijk nog nog net even wat spannender dan anders. Maar gezien hun zeer succesvolle formule Walibi Fright Nights en Spooky Days hebben zij ervaring genoeg met het opzetten van een event in thema. Ik zal je in dit artikel dan ook meenemen met ons bezoek.

Je kunt Walibi Bright Nights t/m zondag 8 januari 2023 bezoeken.

Winters decor & lekkernijen

Zoals je van een pretpark dat geopend is in de kerstvakantie mag verwachten, is ook Walibi Bright Nights vrijwel volledig omgetoverd in een winters decor. Overal kom je kerstbomen en verlichting tegen!

Op het beginplein is direct de mogelijkheid om plaatst te nemen op een stoel en op de foto te gaan met een mooie grote kerstboom en cadeautjes. Verder op het beginplein sneeuwt het. Je wandelt daar letterlijk tussen de ‘sneeuwvlokken’ door. Onze middelste riep dan ook uit vol enthousiasme ‘Mam het sneeuwt!’ en begon te springen van blijdschap. Volgens hem is het namelijk pas écht kerst als er ook sneeuw is.

Tip voor de echte Walibi fans: Walibi heeft zijn eigen kersthanger met het hoofd van de mascotte van het park. Onderaan dit artikel kun je daar een foto van zien.

Behalve een heleboel kerstbomen, kom je ook nog herten tegen. Sommige zijn enkel van hout, andere zijn verlicht welke natuurlijk pas echt tot uiting zullen komen zodra het begint te schemeren.

Je komt ook diverse grote ronde knoppen tegen waar je op kunt drukken. Bij de meeste knoppen begint er een geluid te spelen. Bij andere knoppen start er een lichtspel. Anyhow, er gebeurt simpel dus iets wanneer je op de knoppen drukt. En voor de meeste kinderen is enkel al het drukken op de knop een hele sensatie.

En natuurlijk zijn er ook verschillende winterse lekkernijen verkrijgbaar zoals warme chocolademelk en glühwein. Je kunt dit door het hele park heen krijgen.

Wanneer je door de Hall of Fame loopt en daar rechtdoor weer naar buitengaat, kom je uit op een lange straat met uitzicht op het gigantische reuzenrad. Aan je linkerzijde is ook een gebakskraam te vinden voor wie het lekker vind om te genieten van een oliebol, appelbeignet, berlinerbol of wafel.

Kies je liever voor een curry worst (dit doet ons denken aan de kerstmarkten in Duitsland)? Ook dat is verkrijgbaar bij één van de kraampjes in het park.

Wij nemen echter meestal zelf ons eten en drinken mee gezien de kosten voor een gezin met drie kinderen best wel willen oplopen. 😉 Wel kozen we dit keer voor een warme chocolademelk, mocht iedereen iets lekkers uit kiezen bij de gebakskraam en namen we nog een portie Churros verderop in het park.

Versierde & verlichte attracties

Tijd voor de attracties! Mocht je niet bekend zijn in Walibi Holland, pak dan aan het begin even een plattegrond mee, niet alles is namelijk geopend tijdens Walibi Bright Nights.

Veel attracties zijn of zelf mooi versierd met lichtjes, of het decor er omheen is versierd. De verlichting komt natuurlijk het best tot zijn recht zodra het begint te schemeren. Wij kozen er om die reden bijvoorbeeld ook voor om pas bij schemering de oldtimers in te stappen en zo te mogen genieten van de prachtig verlichte kersttuin.

Ook bij de achtbaan ‘Speed of Sound’ ging om 16.30 uur de muziek even wat harder en deed zijn naam eer. Dit was wel heel gaaf! We zagen later ook dat er verlichting was aangegaan waardoor deze achtbaan mooi in de spotlight werd gezet.

Naar mijn mening blijft het grote reuzenrad toch wel één van de meest indrukwekkende attracties wanneer het donkerder wordt. Ik verwacht dan ook dat de foto hiervan geen woorden nodig heeft.

Helaas zijn wij zelf i.v.m. kinderen die moe werden rond half 6 al richting huis vertrokken. Wij hebben daardoor dus niet meer in attracties gezeten toen het eenmaal donker was. Wij hopen dit volgend jaar dan ook zeker nog eens over te doen maar dan op een iets later tijdstip! Onze tip is dan ook zeker dat mocht je jongere kinderen hebben én je wil graag in het donker in de attracties, houd rekening met de tijd en ga niet al te vroeg.

Tip: Wist je al dat Walibi Holland in 2023 een nieuwe area opent met nieuwe familieattracties?

Entertainment & voorstellingen

Zoals je mogelijk ook gewend bent van Walibi Fright Nights, is er ook bij Walibi Bright Nights aan entertainment gedacht. In het park kom je dan ook verschillende ‘verschijnselen’ tegen.

Bij het plein waar met name attracties voor jongere kinderen te vinden zijn, vind je de kerstelfjes. De één nog gekker dan de ander. Onze kinderen moesten hier dan ook hard om lachen. Even later kwamen daar ook nog de rendieren voorbij gesprongen in hele mooie kostuums!

En wanneer je goed om je heen kijkt, loop je ook nog de kans om de kerstman tegen het lijf te lopen. Bij het plein bij de kerstelfen is het ook mogelijk om de kerstman te ontmoeten. De tijd hiervoor staat op een bordje aangegeven.

Wat ik zelf ook nog erg mooi vond, was een hele grote fiets met daarop een heer en een dame. Samen fietsen ze het hele park door waarbij de dame mooie kerstliedjes zingt.

Tot slot kwamen wij nog een aantal ‘ijsprinsessen’ en ‘ijsprins’ tegen. Hier heb ik geen foto van. Ook zij hadden echt prachtige kostuums. In het mandje wat zij bij zich droegen zaten ‘sneeuwballen’.

Behalve het entertainment wat je door het park tegen kunt komen, worden er ook nog voorstellingen gegeven: Twee keer per dag (om 13.30 uur en 15.30 uur) is er een leuke kindervoorstelling te zien op het plein bij het reuzenrad: Walibi’s After Christmas Party. De mascotte Walibi, de kerstman en kerstelfjes zullen voorstelling leiden. Helaas waren wij hier zelf net te laat voor. Mocht je er dus naartoe gaan, houd dan echt even rekening met deze tijden.

Ook om 18.30 en 19.15 is er nog een show te bewonderen. Ik verwacht dat het licht dan echt tot zijn recht zal komen tijdens de show.

Handig om te weten!

  • Niet alle attracties zijn geopend tijdens Walibi Bright Nights! Tijdens ons bezoek waren de typisch zomerse attracties zoals de wildwaterbaan gesloten. Ook was er een gebied dicht. Check van te voren even op de website wat er open is zodat je niet voor verrassingen zult staan.
  • Let goed op de tijd waarop je richting Walibi Holland zult vetrekken. Vanaf ongeveer 17.00 uur is het pas echt donker waardoor alles mooi verlicht is. Kom je hier speciaal voor? Vertrek dan dus niet te vroeg.
  • Met name ’s avonds koelt het goed af, dus kleed je warm genoeg aan! Of neem een extra trui/vest mee die je kunt aantrekken zodra het wat kouder wordt.
  • Het park is dagelijks geopend t/m zondag 8 januari 2023 (m.u.v. 31 december 2022 en 1 januari 2023) van 12.00 tot 20.00 uur.
  • Elektrische auto’s: wij rijden zelf een elektrische auto en deze is prima op te laden op de grote parkeerplaats. Er zijn meerdere laders maar vrijwel allen waren al vol ondanks dat we er zeer op tijd waren. Ik denk dat als wij 10 minuten later waren geweest, er geen plek meer was geweest om te laden. Ook hierin zou mijn tip zijn dat mocht het mogelijk zijn, zorg dat je genoeg range hebt om op en neer te kunnen rijden en je enkel in noodgevallen je auto hoeft op te laden.

De volgende artikelen vind je mogelijk ook interessant om te lezen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela