Menu
Theater en films / Uitjes & Activiteiten

Voorstelling: Woezel & Pip en de tijdmachine

Woezel & Pip en de tijdmachine is nog t/m 19 mei 2019 in de theaters van Nederland te zien. Een theatershow van de bekendste hondjes speciaal voor de allerkleinste. En een aanrader, dat is het zeker! Lees gauw verder voor een impressie van deze leuke show. 

Het verhaal

Op het moment dat de lichten beginnen te dimmen, gaat het doek omhoog. Direct valt je ook op de tijdmachine van de Wijze Varen. Er komt een vrouw het podium oplopen die een introductie geeft over het verhaal met vervolgens het bekende thema liedje ‘Woezel en Pip spelen altijd met elkaar!‘. Natuurlijk zingt iedereen uit volle borst mee.

En dan komen eindelijk het bekende hondenduo Woezel en Pip op het podium, samen met hun vriendinnetje Buurpoes en neefje Charlie. In de Tovertuin, waar ook de tijdmachine staat, spelen ze samen verstoppertje. Vervolgens komt de Wijze Varen uit de tijdmachine en vertelt hen wat de tijdmachine inhoud. Je kunt er bijvoorbeeld mee naar de toekomst reizen! De Wijze Varen gaat daarna een aantal spullen pakken die hij mee wil nemen op zijn reis en verzoekt de vriendjes duidelijk om niet aan de tijdmachine te zitten…

Natuurlijk kun je al raden dat dit wél gebeurt. Alleen merken de vriendjes dat ze helemaal niet door de tijd reizen en dat de tijdmachine mogelijk dus kapot is. Ze verzinnen daarom een plan om de Wijze Varen voor de gek te houden en te doen alsof hij het wel doet. Zo doen ze o.a. alsof de tijdmachine teruggaat naar de ochtend van de desbetreffende dag, naar de tijd van de dinosaurussen en de tijd van de ridders. De Wijze Varen komt erachter dat de vriendjes hem voor de gek houden. Hierop besluit hij hetzelfde grapje bij hen uit te halen en brengt ze naar de oertijd.

Uiteindelijk loopt alles natuurlijk goed af. 😉

De theatershow

De theatershow is een interactief toneelstuk. Zowel de kinderen als ouders worden bij het verhaal betrokken door te brullen als dinosaurussen of een roffelgeluid te maken tijdens het riddergevecht. Ook zijn er weer een hoop leuke nieuwe liedjes om mee te kunnen zingen. Voorafgaand het toneelstuk hebben we kinderen ook tekeningen kunnen maken waarvan er ook een aantal in de show werden betrokken. Hartstikke leuk!

Buitende zaal zijn diverse stands te vinden zoals een merchandise-stand waar je o.a. het bijbehorende boek, knuffels maar ook Woezel of Pip oren aan een haarband kunt kopen, en een grote stand met allemaal snoeperij.

Uiteraard kunnen de kinderen ook nog even met Woezel en Pip op de foto!

Waar en wanneer is deze leuke show te zien

De theatershow Woezel & Pip en de tijdmachine draait nog t/m 19 mei 2019 op diverse theaters door heel Nederland. Voor een actuele speellijst verwijs ik je graag naar deze website, waar je ook de kaarten kunt bestellen.

Het toneelstuk is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Wel moet ik toegeven dat het best een lange zit kan zijn voor kleinere kinderen; de show duurt namelijk ongeveer 65 minuten. Afhankelijk van het type kind zou je hier dus rekening mee kunnen houden. Ik hoorde namelijk ook ouders in de wandelgangen klagen dat ze het eigenlijk te lang vonden voor hun kinderen.

Ons eindoordeel

Vorig jaar zijn wij ook naar de theatershow ‘Woezel & Pip en de sloddervos‘ geweest. Vergeleken met die show vonden wij deze net even wat leuker. Mogelijk komt dit ook doordat onze zoon een jaartje ouder is en alles beter begrijpt. In de auto zat hij nog steeds het gebrul van de dinosaurussen na te doen met zijn Woezel-oren op zijn hoofd. Wat ons betreft dus een zeer geslaagde voorstelling! Wij kunnen ‘Woezel & Pip en de tijdmachine‘ dan ook zeker aanraden mits je kinderen de figuren ook kent.

Ons eindcijfer: 8,5 !

Foto’s © Opwegmetmama.nl

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van drie prachtige zonen (0, 3 en 6 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.