20x Workshops voor ouder en kind: echt even tijd samen

Wil je nou echt eens wat tijd één op één met je kind doorbrengen? Of zoek je naar een origineel uitstapje met je nichtje, neefje of kleinkind? Er zijn leuke workshops speciaal voor ‘ouder en kind’, waar je samen kan werken aan wat moois of een gave ervaring. Hierbij kun je denken aan het maken van lekkere cupcakes of een taart, een gebrande borrelplank, een mooie ibiza tas of ga samen alles leren over het aanbrengen van make-up of het maken van sieraden. Wat ‘quality time’ tijdens een workshop is niet alleen gezellig en goed voor jullie band, het is ook bevorderlijk voor de ontwikkeling van het kind. Het stimuleert hun ruimtelijk inzicht, creativiteit, fantasie of hun fijne motoriek. We maakte een lijst met de leukste duo workshops in Nederland en België.

Duo workshops voor volwassenen en een kind

In dit huidige digitale tijdperk zitten kinderen veel achter een scherm. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die veel achter een scherm zitten, grotere kans maken op ongezond eetgedrag, overgewicht en slaapproblemen. Voor ouders is het vaak een uitdaging om te bedenken wat je met je kids kunt gaan doen en daarom inspireren we jullie graag met de leukste uitstapjes. Heb je wel eens gedacht aan het volgen van een workshop samen? Het is een leuk uitje waar je ook echt even wat tijd voor elkaar hebt. Daarnaast is zo’n uitstapje ook leuk om cadeau te geven aan je nichtje, neefje, oppaskindje of wie dan ook, om samen (tastbare) herinneringen te maken.

Breda – Bakatelier

Hier kun je kiezen uit 3 workshops: cupcakes maken (vanaf 4 jaar), stapeltaart maken (vanaf 8 jaar) en een donut drip taart maken (vanaf 9 jaar). Je betaalt er per koppel en natuurlijk gaan de lekkere creaties aan het einde van de workshop mee naar huis!

Bunde – ’t Bieke

Net boven Maastricht, in het plaatsje Bunde, kun je een privé workshop ouder en kind volgen bij ’t Bieke. Je wordt er hartelijk ontvangen met kinderchampagne, chips, taart en andere lekkere drankjes. Je kunt er kiezen wat je wilt maken: een ibiza armband, wandhanger, wegwijzer of ga voor de stippen techniek op porselein.

Eindhoven / Best – Juuls Jewelry

Ga samen de mooiste sieraden maken bij Juul Jewelry! Je mag zelf kiezen wat je maakt: een armband, oorbellen, een ketting, een enkelbandje, tashanger of een sleutelhanger. Dit alles natuurlijk onder begeleiding en met hulp, zodat jullie de kneepjes van het sieradenvak leren. De workshop is voor een volwassenen met een kind vanaf 7 jaar.

Ens – De Schilderschuur

In de provincie Flevoland vind je de Schilderschuur, waar zowel creatieve cursussen als workshops worden aangeboden. De ouder en kind workshop staat ook in het teken van lekker creatief bezig zijn met je (klein)kind, nichtje, neefje, oppaskind of wie je dan ook maar mee wil nemen. Je maakt samen een schilderij en je hoeft hiervoor allebei geen ervaring te hebben. Maak bijvoorbeeld een portret, of een droomwereld of ga voor abstracte kunst, jullie mogen het zelf weten.

Haarlem – De kunstweide

In het Raamplankwartier in Haarlem vind je De Kunstweide. Hier organiseren ze workshops voor ‘ouder en kind’, waar je mag kiezen wat jullie willen gaan doen. Ga samen boetseren, tie dye’en, maak een houten wegwijzer, beschilder happy stones of maak een grote bamboe hanger.

Haarlem – Kids&Cake

Zin om samen met een kindje te bakken? Dat kan tijdens een workshop ouder-kind bij Kids&Cake. Je gaat er sowieso naar huis met wat lekkers! De workshops zijn meestal in thema waarbij rekening wordt gehouden met seizoenen en feestdagen, zoals: pasen, koningsdag, moederdag, vaderdag en lente. Een workshop is voor 1 volwassenen en 1 kind, maar je kunt er soms ook een extra kind aan toevoegen.

Harderwijk – Kreactief

Kunsten met je kind, is hoe ze de workshop bij Kreactief hebben genoemd. In 2 a 2,5 uur gaan jullie samen aan een kunstwerk werken, of je maakt allebei een eigen kunstwerk. Hierbij kun je denken aan een mooie lamp, een vogelhuisje pimpen, een bordje of een mok beschilderen of leer er bonbons maken. Adviesleeftijd is ongeveer 10 jaar.

Hasselt / Hechtel (België) – Crea Fibers

Met kinderen t/m 12 jaar kun je hier een duo-workshop volgen: in het rond weven. Je maakt er kennis met leuke weeftechnieken. Na de workshop neem je je creatie mee naar huis!

Herzele / Hulshout (België) – Ferm

Hier kun je samen met een kind de leukste workshops volgen, zoals: pompondiertjes maken, zeep= en bruisballen maken of pottenbakken. De workshops zijn wel snel vol, dus houd de website er voor in de gaten.

Hoeilaard (België) – Cre@teljee

Kijk voor ouder en kind workshops eens op de website van Cre@teljee. Één van de workshops (die wij heel origineel vinden) is het maken van een Pokemon terrarium!

Kempen (België) – Studio Sharon

Met kinderen van 6 tot 12 jaar kun je hier samen een schilderworkshop volgen. De workshop duurt 2,5 uur en je kunt je inschrijven als duo (met één kind) of als trio.

Made – LUS

Ooit wel eens gedacht aan een workshop houtbranden? Het is echt een leuke workshop waarin je basis technieken leert hoe je met een brandpen een houten borrelplank op kunt pimpen met je eigen design. Heb je liever iets anders dan een plank? Je mag ook kiezen uit een deurhanger, sleutelhangen, boekenlegger of een kistje/doosje. De workshop is voor kinderen vanaf 10 jaar.

Schijndel – Zoleuk

Zoleuk heeft een groot aanbod aan (kinder)feestjes en workshops. Geregeld staat er een ouder en kind workshop op de planning: bijvoorbeeld een ouder kind taart workshop of een pepernotenkrans voor Sinterklaas. Heb je een dochter die graag zou willen dat je haar haren in kunt vlechten? Ga samen naar een workshop basistechnieken invlechten, waarbij je dochter model kan zijn.

Schijndel – ByMarielle

Tijdens een 1,5 of 2 uur durende workshop, maken jullie een lekkere dripcake, pimpen jullie een ibiza tas of pimpen jullie wegwijzer bordjes. De workshops zijn inclusief materiaal, koffie, thee fris, ranja en wat lekkers. Voor welke workshop gaan jullie?

Utrecht – Workshopofart

Hier volg je creatieve (groot)ouder en kind workshops, voor kinderen vanaf 6 jaar. De workshop duurt 2 uur en wordt aangepast op jullie niveau.

Veenendaal – Inglot

In de Inglot winkel kun je samen met een ijdeltuitje terecht voor een make-up workshop! Deze workshop is voor kinderen van 10 t/m 18 jaar, samen met een volwassenen. Je leert er tips and tricks op het gebied van make-up, krijgt er advies en kunt vragen stellen.

Veghel – Layla-Elisa

Dit is een workshop die uit maar liefst 2 dagen bestaat! Je kunt deze volgen met een kindje met een leeftijd vanaf 8 jaar. Op dag 1 maak je er met de hand een mok of een kom en op dag 2 ga je aan de slag met het schilderen en glazuren. Per dag ben je ongeveer 1,5 uur bezig en het leuke is, je maakt allebei een eigen creatie en gaat dus allebei met een aandenken naar huis!

Weert – The Clever Company

Een andere workshop dan de overige workshops die hier op de pagina genoemd worden, maar wel één waarbij je veel aandacht voor elkaar kan hebben. Het doel van de workshop is om jullie band te versterken en bij deze workshop doen ze dat met paarden! Nieuwsgierig geworden? Ze bieden ook ouder-kind retraites aan van een heel weekend of een 1-op-1 workshop.

Weesp – Kleilokaal

Voor welke ouder en kind workshop ga jij? Je kunt er je eigen mok gaan maken waarbij je begint met een bolletje klei (vanaf 8 jaar) of aan de slag gaan met het glazuren en beschilderen van bord, mok of ontbijtkom (vanaf 6 jaar).

Aan huis of op locatie in Vlaanderen (België) – Muzische workshops

Kijk eens op de website van Muzische workshops, ze hebben namelijk zo’n breed aanbod aan ouder en kind workshops. De workshops zijn geschikt voor heel het gezin en kunnen al met kinderen vanaf 1,5 jaar. Je kunt onder andere kiezen uit samen muziek maken, samen dansen, ouder en kind yoga, samen theater spelen of samen in het circus. Ook leuk om voor je vriendengroep en alle kinderen te organiseren.

Na het lezen van deze workshops voor ouder en kind, zin om nog meer inspiratie op te doen voor uitstapjes om samen te ondernemen? Lees ook eens deze artikelen: