Sta oog in oog met dinosaurussen in World of Dinos in Utrecht

Met een dinosaurus fan in huis leek het ons een goed idee om naar de World of Dinos in de Jaarbeurs Utrecht te gaan, de grootste dinosaurus expo van Europa. In World of Dinos kun je t/m 12 mei 2019 oog in oog staan met verschillende dinosaurussen en bijbehorende activiteiten. In dit artikel krijg je een impressie van wat je kunt verwachten en vertel ik je of een bezoek de moeite waard is. 

Dinosaurus tentoonstelling

Na de auto geparkeerd te hebben, wandelen we naar de ingang van de Jaarbeurs Utrecht waar het evenement World of Dinos ook dit jaar plaatsvindt. Naar mate we dichterbij de entree komen, wordt het geluid van brullende dinosaurussen steeds luider. Bij binnenkomst valt direct op dat het een heel donker evenement is. Het is maar goed dat het rustig was op het moment dat wij er waren, ik moet er niet aan denken om in de donkere omgeving een kind kwijt te raken.

Bij de kassa kregen we een speurtocht mee waarna je aan het eind bij inleveren een klein cadeautje krijgt. De speurtocht is voor de kleintjes wel een beetje lastig maar daar hebben ze natuurlijk papa en/of mama voor. 😉

De World of Dinos is een redelijk grote tentoonstelling van diverser dinosaurussen. Bij ieder soort staat een bord met leuke informatie zodat je er ook nog wat van opsteekt. Wat ik wel grappig vond is dat ook de ‘werkelijke’ grootte erbij stond, maar de dinosaurussen absoluut niet op die schaal waren gemaakt. Dit geeft naar mijn idee best een vertekend beeld, zeker voor kinderen.

Ondanks dat de ruimte erg donker was, waren de dinosaurussen wel allemaal verlicht met verschillende kleuren verlichting. Dit geeft op zich wel een leuk beeld en een bepaalde spannende sfeer. Maar eigenlijk is daar dan ook wel alles mee gezegd.

Er zijn een aantal delen waarbij kinderen op een dinosaurus mogen klimmen. Leuk voor de foto’s! En zoals zij zelf zeggen, is er voor de echte waaghalzen nog een deel met gevaarlijke dinosaurussen en flikkerende lichten. Het klinkt wel spannender dan het is..

 

Speelmogelijkheden

Naast de tentoonstelling zijn er ook nog een aantal activiteiten te doen:

 • Er is een mini bioscoop wat denk ik wat leuker is voor grotere kinderen. Onze zoon van 4,5 jaar had het hier snel gezien;
 • In een grote soort zandbak krijgen kinderen de mogelijkheid om botten van dinosaurussen op te graven;
 • In de Kidszone kunnen kinderen klimmen en glijden op de grote dinosaurusspringkussens;
 • De laatste attractie is een dinoride waarbij kinderen (desnoods met hun begeleider) een ritje kunnen maken op rondrijdende dinosaurussen. Erg leuk!
 • Ook zagen we nog een VR activiteit. Hier hebben wij niet naar gekeken en kan ik je dus niets over vertellen..

Praktische informatie

Tarieven & openingstijden

Er wordt in de tarieven onderscheid gemaakt in een ticket voor doordeweeks en een ticket voor in het weekend. De prijzen zijn als volgt:

 • Kinderen van 3 t/m 12 jaar: € 15,- doordeweeks en € 17,- in het weekend
 • Vanaf 13 jaar t/m 64 jaar: € 17,50 doordeweeks en € 19,50 in het weekend
 • Vanaf 65 jaar: € 15,- doordeweeks en € 17,- in het weekend
 • Een familieticket voor 4 personen: € 58,- doordeweeks en € 66,- in het weekend
 • Een familieticket voor 5 personen: € 67,50 doordeweeks en € 77,50 in het weekend
 • Groepsticket voor 10 personen: € 125,- doordeweeks en € 145,- in het weekend.

Tip: Via bijvoorbeeld Ticketveiling kun je kaarten met korting krijgen!

Je kunt t/m 12 mei 2019 dagelijks World of Dinos bezoeken tussen 10.00 en 18.00 uur.

Adresgegevens

World of Dinos vindt plaats in de Jaarbeurs Utrecht:

Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht

Er zijn meer dan voldoende parkeermogelijkheden in de directe omgeving. Op de parkeerplaatsen bij de jaarbeurs zelf betaal je € 4,- per uur. Tevens is het enorm goed met het openbaar vervoer te doen.

Eet- en drinkfaciliteiten

Aan het einde van de expositie zijn eet- en drinkmogelijkheden. Wij hebben hier zelf geen gebruik van gemaakt dus over de prijzen durf ik geen oordeel te geven. Gezien de vrij korte tijd die je hier bent, denk ik niet dat het erg zinvol is om hier op je gemak te gaan zitten. Er zijn meer dan genoeg eet- en drinkmogelijkheden in de omgeving, zoals bij het restaurant wat aan de Jaarbeurs grenst.

Winkeltje

Ook kun je nog leuke dinosaurusspullen kopen. Denk hierbij aan boeken en speelgoed. De prijzen waren niet extreem hoog maar ik vond de spullen ook niet heel bijzonder. Bij het winkeltje kun je tevens je speurtocht inleveren en een cadeautje ontvangen. Onze zonen kregen beide een mini dinosaurus.

Kunnen wij World of Dinos aanraden?

Na iets meer dan een uur hadden wij alles al gezien en deelgenomen aan enkele activiteiten. Persoonlijk vind ik de prijs wat hoog voor wat je krijgt. Een gezin met 2 volwassenen en 2 kinderen is namelijk al gauw € 68,- kwijt. Persoonlijk zou ik hier hooguit de helft aan uit willen geven. Mocht je willen gaan, dan kan ik je dus zeker aanraden om online te zoeken naar tickets met korting zoals bijvoorbeeld via Ticketveiling.

Wat ik zelf niet als erg prettig heb ervaren is dat het zo donker was. Dit is iets wat je dus fijn moet vinden. Ik begrijp wel de keuze hiervoor; doordat het zo donker is, komen de dinosaurussen nog beter en spannender uit dan wanneer het licht is. Ik denk dat het leuker is om hier naartoe te gaan met iets oudere kinderen (een jaar of 8 t/m 12).

Al met al zullen wij World of Dinos niet snel nog een keer bezoeken. Dit heeft met name te maken met de prijs die ik het dus echt niet waard vind. Er zijn voor dat geld veel leukere dinosaurus uitjes te vinden in Nederland. Het was leuk geweest als er bijvoorbeeld iets van een show was geweest of er veel meer aan aankleding in het thema was gedaan. Daar had naar mijn mening best wel wat extra aandacht aan mogen worden besteed.

Als eindcijfer krijgt World of Dinos van mij dan ook een 6.