XL Hydrofiele doeken zijn ideaal op vakantie!

Wanneer je in verwachting bent, staan hydrofiele doeken als één van de dingen op de uitzetlijst. Hydrofiele doeken zijn hartstikke multifunctioneel. Je kunt hydrofiele doeken kopen in een normaal formaat, maar ook in een XL formaat. Met name deze laatste is ook nog eens onwijs handig om mee te nemen op vakantie. Benieuwd waarom? Hieronder zul je een aantal opties vinden!

Redenen waarom je een XL hydrofiele doek mee zou moeten nemen op vakantie

Ze zijn te gebruiken als dunne handdoeken

Voor je baby zul je de hydrofiele doeken gebruiken als handdoek. Hydrofiele doeken absorberen namelijk onwijs goed het vocht op. Nog een pluspunt hiervan is dat ze ondanks het absorberen, niet in formaat toenemen; zo kun je goed bij alle delen van de huid komen. Deze doeken zijn dan ook ideaal om mee te nemen doordat ze haast geen ruimte in beslag nemen. Wij hebben dan ook standaard een tweetal hydrofiele doeken in onze zwemtas zitten.

Je kunt ze gebruiken als dekentje

Door het formaat is een XL hydrofiele doek prima te gebruiken als dekentje. Een hydrofiele doek is gemaakt van fijn katoen wat ook als bijkomend voordeel heeft dat het warmte doorlatend is. Een hydrofiele doek is dan ook zeer goed te gebruiken op warmere dagen. Wanneer het toch wat frisser begint te worden, kun je de hydrofiele doek gemakkelijk om je kindje heen leggen. Ook handig voor onderweg in de auto of kinderwagen/buggy!

Ze zijn inzetbaar als autostoelbeschermer

Zelf vind ik het altijd een heel gedoe om een autostoelbeschermer ook daadwerkelijk om de autostoel heen te krijgen. Een XL hydrofiele doek is, doordat hij zo dun is, goed hiervoor te gebruiken. Wederom ook op warme dagen ideaal doordat het vocht absorbeert. Wel zo prettig voor je kind!

Je kunt ze gebruiken tegen de zon

Het is erg vervelend voor je kind wanneer de zon precies in zijn/haar gezicht schijnt. Met name in de auto of in de kinderwagen/buggy wil dit nog wel eens gebeuren. Een hydrofiele doek kun je in deze gevallen gebruiken als zonnescherm. In de kinderwagen/buggy kun je een hydrofiele doek over de kap heen leggen en waar nodig deze vastzetten met bijvoorbeeld knijpers (moet je dan wel net bij je hebben, dus een tip voor op je vakantie uitzet). Let er wel even op dat het niet te warm wordt voor je kind onder de doek! In de auto kun je het raam een stukje naar beneden draaien, het doek ertussen stoppen en vervolgens het raam weer dicht doen. Super handig dus!

Je hebt altijd een speelkleed bij je

De XL hydrofiele doeken hebben een afmeting van minimaal 115 x 115 cm. Hierdoor zijn de groot genoeg om te gebruiken als speelkleed. Ideaal voor op het strand of in het park (mits de grond natuurlijk droog is). Wederom zijn ze gemakkelijk om mee te nemen doordat ze zo dun zijn. Tip: ook leuk om te gebruiken als picknickkleed voor onderweg!

Je hebt meer privacy tijdens de borstvoeding

Wanneer je borstvoeding geeft, kan het een onprettig gevoel geven wanneer mensen je staan aan te staren. Om dit enigszins te voorkomen kun je een hydrofiele doek over je kindje heen leggen terwijl hij/zij drinkt. Door de warmte doorlatendheid van het katoen wordt er voldoende lucht doorgelaten.

XL Hydrofiele doeken

Mocht je nog geen XL hydrofiele doeken hebben, dan vind je hier wellicht iets leuks tussen. Ook leuk om te vragen als kraamcadeau!

Done by Deer XL Balloon roze

Deze set van Done by Deer bestaat uit twee 120 x 120 cm hydrofiele doeken. Je kunt deze set hier kopen.

Jollein Indians hydrofiel multidoek black & white

Deze stoere indianenset van Jollein bestaat uit drie hydrofiele doeken van 115 x 115 cm. Deze set is hier verkrijgbaar.

Aden + Anais Hydrofiele Doeken XL Rock Star

Deze vierdelige set bevat hydrofiele doeken in verschillende prints in de kleuren blauw, wit en taupe. De doeken zijn 120 x 120 cm. Je kunt deze set hier kopen.

Neem jij ook bewust een hydrofiele doek mee op vakantie? En neem je dan een gewone doek mee of een XL versie?

In dit artikel zijn affiliate links opgenomen.

Foto © Pixabay