Zo organiseer je een geslaagde wintersportvakantie met kinderen

Een wintersportvakantie met kinderen is een onvergetelijke ervaring. Het is leuk om ze het skiën en snowboarden te zien leren, terwijl je tegelijkertijd als gezin geniet van de mooie omgeving en de frisse berglucht. Maar hoe organiseer je een geslaagde wintersportvakantie met kinderen? Hieronder vind je tips voor een geslaagde wintersportvakantie en een lijst met de meest kindvriendelijke skigebieden. Laat je inspireren!

Waarom op wintersport gaan met kinderen?

Er zijn tal van redenen om op wintersport te gaan met kinderen. Het is allereerste een fijne manier om actief te ontspannen en te ontsnappen aan de dagelijkse sleur met de kinderen, werk en school. Daarnaast is het een leuke activiteit die je kunt doen met het hele gezin, terwijl je met z’n allen ook aan je conditie werkt en een stukje fitter wordt of een nieuwe sport leert te beoefenen. Tot slot kun je op wintersport met kinderen ook voor het eerst in aanraking komen met andere culturen, gewoontes en gerechten.

Wintersport is bovenal echt een verrijking voor lichaam en geest, en geeft de optie om de dag lekker in te vullen met de kids. Ze worden tenslotte al goed vermaakt door alle sneeuwpret, dus eindeloos spelletjes bedenken hoef je niet te doen.

5 tips voor een geslaagde wintersportvakantie met kinderen

  1. Zorg voor voldoende warme kleding voor de kinderen, inclusief handschoenen en mutsen;
  2. Zoek een kindvriendelijk skigebied met leuke kinderopvang en ski- en snowboardlessen;
  3. Zorg voor voldoende afwisseling tijdens de dag, zoals sneeuwschoenwandelen en rodelen;
  4. Maak afspraken met andere gezinnen om samen te skiën of snowboarden;
  5. Zorg voor voldoende rust tijdens de dag, zodat de kinderen niet oververmoeid raken.

Dit zijn de meest kindvriendelijke skigebieden

  1. Les Deux Alpes, Frankrijk
  2. Flaine, Frankrijk
  3. Haute-Nendaz, Zwitserland
  4. Flachau, Oostenrijk
  5. Saalbach-Hinterglemm, Oostenrijk

Een wintersportvakantie met kinderen is een onvergetelijke ervaring voor jou en de kinderen, samen als gezin. Door de juiste voorbereidingen te treffen en de juiste skigebieden te kiezen, kun je er zeker van zijn dat de vakantie een groot succes zal zijn. Vergeet overigens ook niet dingen als een skibox huren, sneeuwkettingen bestellen, genoeg spelletjes, eten en drinken voor in de auto. Veel plezier!

Kopfoto © Shutterstock