Vier de zomer in de Julianatoren

Zoals de meeste pretparken, kan ook de Julianatoren niet achterblijven met een speciaal zomer evenement: de Jul & Julia Zomerweken. T/m 1 september 2019 kun je dit leuke evenement bijwonen. In dit artikel licht ik voor je uit wat de extra’s zijn in deze periode zodat je een indruk kunt krijgen. 

Jul & Julia Zomerweken

Leuke zomershows

Naast enkele standaard shows, zijn er ook enkele shows speciaal in zomerthema:

  • Jul’s Wild West Show,
  • De Limbodansshow van Meneer Kaasgaaf
  • Mevrouw Suikerspins Mexicaanse Dansshow
  • Dino & Dana Zomer Bouwspel

Natuurlijk mag in de zomer ook Cas de Ranger weer niet ontbreken.

De favoriete show van mijn kids was, zoals gewoonlijk, weer de show van de dinosaurussen Dino & Dana. Tijdens het Zomer Bouwspel zijn ze weer lekker aan het bouwen (hoe verrassend ;-)) en hebben de hulp van de kinderen hierbij nodig.

Hieronder kun je nog even een overzicht zien van de shows inclusief tijden. De tip die ik ook dit keer weer kan geven is plan de shows die je wil zien goed in zodat je niets hoeft te missen. 😉 Enne.. Maak niet dezelfde fout als wij om bij de Reis om de Wereld show van Jul & Julia bij het Showpodium te staan (kwestie van niet verder kijken dan je neus lang is.. Stom en vooral jammer!)

Extra lang genieten

Normaliter opent de Julianatoren in de ochtend zijn deuren om 10.30 uur. In de periode 5 t/m 23 augustus openen zij al om 9.30 uur zodat je mooi even een uurtje extra kunt genieten.

Wil je nog langer genieten? Bezoek het pretpark dan tijdens de zomeravonden welke plaatsvinden op zaterdag 27 juli, 3, 17 of 24 augustus. Op deze dagen sluiten zij namelijk pas om 20.00 uur! Ook leuk om te weten: op deze avonden wordt iedere avond weer een ander thema gehanteerd.

Tip: Heb je thuis een stel Woezel & Pip fans zitten? Bezoek dan op zaterdag 24 augustus 2019 de Julianatoren.

De overige evenementen in 2019

Dit kalenderjaar kun je naast de Jul & Julia zomerweken nog meer leuke evenementen verwachten:

  • Meneer Kaasgaafs Verjaardag Op 7 en 8 september 2019 kun je samen met Meneer Kaasgaaf zijn verjaardag vieren welke plaats zal vinden in het Jul & Julia theater.
  •  Paw Patrol Ook de Paw Patrol fans kunnen dit jaar hun lol op in de Julianatoren. Op 7, 8, 14, 15, 21, 22, 28 en 28 september 2019 kun je in het theater je favoriete helden ontmoeten.
  • Halloween De echte durfals komen natuurlijk tussen 4 en 27 oktober naar dit park. Vergeleken met de andere evenementen, zal het park tijdens dit evenement volledig in het thema Halloween staan. In dit artikel kun je een indruk krijgen van hoe het thema er vorig jaar uitzag. Een dikke aanrader als het mij vraagt. 😉
  • Mega Sint Spektakel Ook dit jaar vindt het Mega Sint Spektakel o.a. plaats in de Julianatoren. Tijdens deze dagen is er uiteraard weer een te gekke show en wordt er door Party Piet Pablo een concert gegeven. Een leuk dagje uit is dus gegarandeerd. Let op dat je voor de show een extra ticket moet bestellen waarbij geldt: vol = vol

Ons dagje uit 

Wij zijn afgelopen zondag naar de Jul & Julia Zomerweken geweest, het eerste weekend waarin alle delen van het land tegelijk zomervakantie hebben. En na een zeer regenachtige zaterdag, hadden we dan ook wel kunnen verwachten dat het vrij druk was. Maar dit mag natuurlijk de pret niet drukken, we houden wel van een beetje gezelligheid.

Met jonge kinderen kunnen lange rijden soms echter wel wat lastig zijn. We hebben dan ook heel doelbewust gekeken naar de situatie op dat moment. Zodra we zien dat een pretpark vrij druk is, kiezen we er eigenlijk altijd voor om direct naar de achterkant van het park te lopen en vanuit daar naar voren te gaan.

Zo zagen we dat één van de favoriete attracties van onze oudste zoon, de achtbaan, nog redelijk aan de rustige kant was terwijl een aantal attracties die dichterbij de ingang lagen, al flinke wachtrijen hadden. Terwijl mijn oudste met zijn vader in de wachtrij stond bij de achtbaan, ben ik met onze jongste zoon (die nog te klein is voor de achtbaan) in een tweetal andere attracties gegaan.

Een andere attractie welke bij onze oudste zoon erg favoriet is, is de Hoge Hoed, een vrije val attractie welke dit jaar is geopend. Mijn jongste heeft ook een primeur en naar mijn idee ook zijn nieuwe favoriet: de zweefmolen, welke al geschikt is voor kinderen vanaf 80 cm!

Lees ook het artikel: ‘Durf jij al in ‘De Hoge Hoed’, de splinternieuwe attractie van de Julianatoren?

Zoals altijd is het weer dikke pret in de Julianatoren. Voor jonge kinderen blijf ik dit toch wel één van de leukere pretparken vinden. Dit pretpark is echter wel zodanig groot zodat je er ook echt een hele dag kunt zijn.

Tip! Wist je trouwens dat je de Julianatoren samen met bijvoorbeeld de Apenheul leuk kunt combineren met een weekendje weg bij Landal Rabbit Hill? Zelf ben ik hier nog niet geweest, maar hij staat wel op het potentiële lijstje voor een weekendje weg in combinatie dus met deze uitjes. 🙂

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela