Zomervakantie tip: bezoek de stoere stuntshow met echte ridders in Avonturenpark Hellendoorn

Afgelopen zondag zijn wij met het gezin naar Avonturenpark Hellendoorn geweest. Speciaal voor de zomervakantie hebben zij een hele stoere extra show: de Drakenridders. Maar er is in de zomervakantie nog meer te beleven. Als je op zoek bent naar een leuk uitje voor in de zomervakantie voor het hele gezin, dan is dit uitje zeker de moeite waard om een dagje voor uit te trekken. Lees je mee?

De stuntshow: de Drakenridders

Tot en met 1 september 2019 kun je in Avonturenpark Hellendoorn genieten van de extra stuntshow: de Drakenridders. Zoals de naam al doet vermoeden, draait het in deze stuntshow om draken en ridders. Deze show is twee keer per dag te zien en is een dikke hit onder de parkbezoekers. Op het moment dat wij hem wilden bezoeken, stond er al een flinke rij mensen te wachten. Wees dus op tijd als je een mooi plekje wil uitkiezen.

In de stuntshow de Drakenridders, strijden een zestal stoere ridders om te kroon. Het kasteel wordt echter bewaakt door een hele gevaarlijke draak (je hoort deze enkel brullen). De kroon valt in het diepe water. Hier opvolgend krijg je een leuke duikshow te zien waarbij de ridders vanaf duikplanken in verschillende hoogtes in het water springen. In het begin vrij stuntelig, maar aan het einde word je verrast met de mooiste salto’s. Nog spannender is het als één van de ridders in brand wordt gezet.

Onze oudste zoon vond dit een super stoere show en wil nu net zo leren duiken als de ridders dat kunnen. Dat zegt dus wel genoeg. De show is leuk voor het hele gezin, ook voor de allerkleinsten, en is zeker niet eng.

De nieuwe show van Kareltje & Jasmijn

De andere show die wij deze dag hebben bezocht is de nieuwe show van Kareltje & Jasmijn. Hoewel Jasmijn.. Zij was deze dag afwezig waardoor haar tante heeft ingevallen. Ik weet niet zeker of dit echt bij de show hoort, of dat dit enkel deze dag het geval was.

Altijd weer gaan Kareltje en Jasmijn op avontuur. Ditmaal is Kareltje dus met de tante van Jasmijn op avontuur gegaan. De show begint met de melding dat alle 999 hotelkamers moeten worden schoongemaakt en dat Kareltje hierbij moet helpen. Hij ziet dit natuurlijk niet zitten en zoekt een smoesje om hier van af te komen waar tante niet in trapt. Vervolgens vinden zij een fles met een schatkaart en gaan op zoek naar de Piratenkamer om de schat te zoeken.

De show bevat een aantal leuke liedjes en ook de kinderen mogen mee dansen op het podium. Leuk! Ik vind de shows van Kareltje & Jasmijn sowieso altijd erg leuk en probeer deze dan ook altijd mee te pakken als we Avonturenpark Hellendoorn bezoeken.

Zinderende zomeravonden

Op woensdag 31 juli, 7, 14 en 21 augustus kun je extra lang genieten van je dag in Avonturenpark Hellendoorn. Op deze dagen zijn de attracties open tot 21.30 uur en is er om 21.45 uur een speciale vuurwerkshow te bewonderen (mits het weer het toelaat natuurlijk). Je hoeft voor deze dagen niets extra’s te betalen, dus dat is mooi meegenomen.

Voor onze kinderen zijn deze tijden helaas te laat. Wel hebben wij in gedachte om eens een weekendje weg te gaan in de omgeving van Avonturenpark Hellendoorn (wij moeten hier namelijk best een stuk voor rijden) zodat we dit alsnog kunnen meemaken zodra de kinderen iets groter zijn.

Ons dagje uit 

Wij waren voor ons doen redelijk aan de late kant in het park, namelijk rond 12.00 uur. Allereerst zal ik maar direct zeggen dat dit voor ons gevoel veel te kort is geweest. Wij raden dan ook aan om echt rond openingstijd er al te zijn om het maximale uit je dag te kunnen halen.

Bij binnenkomst zagen we direct een bord met de showtijden. Vanuit hier hebben we een planning gemaakt met wat we wel en niet wilden zien. Qua shows kozen we dus voor de Drakenridders en Kareltje & Jasmijn.

Met mijn jongste ben ik daarna in de attractie van de vliegende olifantjes van de Dombomolen gestapt (oké uiteindelijk 3x in geweest omdat meneer dat zo mooi vindt) en is onze oudste met zijn vader de achtbaan Donderstenen in geweest. Deze achtbaan is geschikt voor kinderen vanaf 90 cm. Er zijn nog twee achtbanen te vinden in Avonturenpark Hellendoorn, alleen daar geldt een langere lengte-eis voor.

Daarna was het tijd voor de wildwaterbaan Sungai Kalimantan. Deze is ook voor kinderen vanaf 90 cm.

Daarna hebben we genoten van de show van Kareltje & Jasmijn welke ongeveer een half uurtje duurde. Nog even kort de tijd om een attractie in te stappen voordat we naar de stuntshow van de Drakenridders gingen. We hebben gekozen voor de Dino Sky Pedalo waarbij je een rondje fietst op een hoge rails door een deel van het park (goed voor de beenspieren!).

Na de stuntshow zijn we een ijsje wezen eten en vervolgens Dreumesland in gegaan. De attracties in Dreumesland zijn gericht op kinderen tot 120 cm. Je vindt er o.a. de volgende attracties:

  • Convoy, waarbij kinderen een ritje maken in trucks;
  • Monorail, zodat je (zonder dat je hoeft te trappen) een deel van het park kunt zien;
  • Bella’s Swingpaleis, een dansvloer waar kinderen hun coolste moves kunnen showen op de hipste kindermuziek;
  • Baba’s Ruimtereis, een nieuwe attractie sinds 2019 waarbij kinderen in een soort vrijval attractie zitten.

Het was op de dag dat wij er waren vrij rustig ondanks dat het weekend én zomervakantie was. Mogelijk heeft dit te maken gehad met het onvoorspelbare weer van die dag. Het nadeel hier van was wel dat er niet bij alle attracties iemand stond om hem aan te kunnen zetten. Onze kinderen zijn daardoor in Dreumesland maar in enkele attracties geweest.

Op naar een ander deel van het park. In dit deel wilde mijn oudste graag trampolinespringen (hier voor betaal je € 3,- per kind) en is hij in het schommelschip Het Galjoen geweest (geschikt voor kinderen vanaf 90 cm).

Lees ook het artikel: ‘Een dagje naar Avonturenpark Hellendoorn + opening nieuwe attractie ‘Fort Knalkruit’

Praktische informatie

Openingstijden

Avonturenpark Hellendoorn hanteert verschillende openingstijden afhankelijk van de dag waarop je gaat. Voor de actuele tijden verwijs ik je dan ook graag naar hun openingskalender.

In de zomervakantie is het park, op de Zinderende zomeravonden na, geopend van 10.30 tot 17.30 uur.

Let op! Op de website staat wel vermeld dat in deze periode de eindtijden kunnen variëren o.b.v. aantal bezoekers en weersomstandigheden. De actuele tijden zullen op de informatieborden in het park worden aangegeven.

Tarieven

De volgende entreeprijzen worden gehanteerd:

  • Kinderen t/m 2 jaar: gratis
  • Vanaf 3 kaar: online prijzen vanaf € 15,50 (aan de deur € 24,50).

Tip! Koop je kaartje online voor de laagste prijs. Ook op websites als Ticketveiling kun je goedkoper aan kaartjes komen.

Adresgegevens

Het adres voor je navigatiesysteem is:

Luttenbergerweg 22
7447 PB Hellendoorn

Parkeren kost € 7,- per auto.

Ons eindoordeel

Avonturenpark Hellendoorn is ook één van de attractieparken die in onze top 5 van Nederland staat. Dit park is namelijk erg leuk voor kinderen van alle leeftijden. Wij zijn hier dan ook geweest met onze kinderen van ruim 1,5 en ruim 4,5 jaar. Beide kinderen hebben zich hier goed kunnen vermaken.

Zoals ik al aangaf, kwamen we voor ons doen redelijk laat aan. Hier baalde ik best wel behoorlijk van. Je kunt hier namelijk echt een hele dag zoet zijn.

Als eindcijfer krijgt Avonturenpark Hellendoorn van mij een 8,5! 

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela