Zoo Antwerpen, a must do met kinderen wanneer je in Antwerpen bent

Last updated:

Midden in hartje Antwerpen, direct naast het Centraal Station, vind je de Zoo van Antwerpen. Door zijn unieke ligging, mooie borders en de authentieke gebouwen en prachtige architectuur een zeer bijzondere dierentuin. Daarnaast zijn er volop speeltuinen en eetgelegenheden.  

Parkeren in hartje Antwerpen

Het klinkt totaal niet logisch om met de auto naar Antwerpen Zoo te rijden, aangezien het letterlijk naast het Centraal Station ligt. Voor ons was het in dit geval echter praktisch om met de auto te gaan. Op zo’n 200 meter van de Zoo ligt Parking Zoo. Normaal ligt het dagtarief daar boven de € 15,00, maar als je je parkeerticket laat scannen bij de souvenirshop bij de ingang van de Zoo betaal je maar € 6,00.

De dierencollectie van Antwerpen Zoo

“Koala’s mama, koala’s!” Onze kinderen waren dolenthousiast over deze dieren met zeer hoge aaibaarheidsfactor. Deze dieren vind je in geen enkele Nederlandse dierentuin en maken een bezoekje aan Antwerpen Zoo meer dan waard. Verder is er een vlindertuin. Deze vlindertuin heeft wel iets wel van een kleine mangrove met allerlei klim- en hangplanten.

Daarnaast is er een aquarium, zijn er volières en diverse apensoorten waaronder de gorilla en chimpansee. Deze apen zitten in een speciaal apenverblijf, waar ze allerlei soorten apen los van elkaar huisvesten.

Ook zijn er olifanten, giraffen, zebra’s  en neushoorns. Heel bijzonder waren de pasgeboren leeuwenwelpen. Het leuke was dat de dieren zich goed lieten zien deze dag. Bij meerdere verblijven is het mogelijk om op verschillende manier in het verblijf te kijken. Zo is er bijvoorbeeld bij de kleine savanne een uitkijkpost en zijn er overal grote ruiten waardoor je de dieren goed kan zien.

Wij bezochten de Zoo van Antwerpen op een relatief rustige herfstdag in het weekend. Het is haalbaar om de gehele Zoo in één dag te zien en tussendoor de kinderen te laten spelen in de speeltuin, aangezien de dierentuin qua oppervlakte te vergelijken is met bijvoorbeeld Artis in Amsterdam.

Stadspark met monumentale panden

De Zoo van Antwerpen is een totaalbeleving met zijn prachtige monumentale panden waarin restaurants en verblijven gehuisvest zijn. Dit in combinatie met de prachtig aangelegde perken en goed onderhouden gazonnetjes en oude bomen maakt het park oogverblindend mooi.

Het park is zeer kindvriendelijk. Her en der liggen speeltuinen, zodat er mooie mix gemaakt kan worden tussen het kijken naar de dieren en even uitrazen in de speeltuin. Hierdoor kunnen de kinderen de aandacht beter vasthouden bij de dieren.

Handig om te weten!

  • Er zijn meerdere restaurants in het park. Alle geserveerde maaltijden zijn vegetarisch;
  • Op elk toilet is een verschoontafel aanwezig;
  • Het park is buggy-, kinderwagenen rolstoelvriendelijk;
  • Kijk voor actuele openingstijden en ticketprijzen op: https://www.zooantwerpen.be
  • Er is een grote souvenirshop bij de uitgang;
  • Adres: Koningin Astridplein 20-26, 2018 Antwerpen, België
  • Antwerpen Zoo is goed te bereiken zowel met de trein als met de auto.

Wat wij van Opwegmetmama.nl er van vonden

De Zoo van Antwerpen is écht de moeite waard om eens te bezoeken. Deze Zoo is een mooie combinatie van een prachtig stadpark met dieren.

Daarnaast is deze dierentuin qua oppervlakte niet zo groot, maar met twee jonge kinderen is dat ideaal. We hebben de buggy amper gebruikt en daarnaast konden ze de dieren goed zien. Dat is zeker bij jonge kinderen, nogal eens het probleem in dierentuinen. Als ze meerdere verblijven leeg aantreffen of alleen een dier in de verte zien, verliezen zij vaak snel hun aandacht.

Daarnaast hebben we erg lekker gegeten in een van de restaurants in het park en vonden wij de prijs en de kwaliteit van het eten prima met elkaar in verhouding.

Een andere mooie dierentuin in België is Pairi Daiza. Ook hier zijn wij geweest. Lees ons artikel ‘Op wereldreis in dierentuin & landschapspark Pairi Daiza (België)‘ voor een indruk.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne