Zwembad Aquafun, een zwembad met thema in het Sportiom (Den Bosch)

Last updated:

Aquafun is een gethematiseerd zwembad in het Sportiom (Den Bosch) met maar liefst 5 glijbanen, meerdere bubbelbaden en een stroomversnelling. Ook is er een afgesloten peuterbad met een spraypark. Elk jaar gaan we één of meerdere keren zwemmen bij Aquafun en we hebben het er altijd enorm goed naar ons zin.

Zwembad Aquafun, een zwembad met thema in het Sportiom (Den Bosch)

Gave glijbanen

In het zwembad Aquafun in het Sportium in Den Bosch heeft in totaal 5 glijbanen:

 • De eerste vind je bij het peuterbad, dit is een kleine glijbaan geschikt voor de allerkleinsten.
 • De spectaculaire glijbaan Duoslider zijn twee familieglijbanen naast elkaar, waar je een wedstrijd in kunt houden. Het doel is om de snelste tijd te behalen. Wie als eerst beneden is wint. Bovenaan de glijbaan druk je op een knop. Dan gaat er een lamp knipperen en wordt er in beide glijbanen afgeteld, zodat je gelijktijdig naar beneden kan racen.
 • Zelf zijn we fan van de Wild River. Hierin kun je afdalen met een opblaasband. Je haalt de band op bij de uitgang van de Wild River en je kunt je vanaf de start heerlijk laten meevoeren op de stroming van de glijbaan.
 • Daarnaast zijn er nog de Tube 1200 en de Tube 800. Dit zijn twee glijbanen, waarbij je start vanuit een toren. De Tube 800 is met recht steil te noemen en laat je super snel afdalen.

Aquafun-bad

In het normale gedeelte van het zwembad vind je, naast de glijbanen Duoslider en Wild River, ook nog twee ronde bubbelbaden en een normaal zwembad. Achter dit zwembad ligt nog een kleine stroomversnelling met daarin ook een bubbelgedeelte.

Het mooie van dit zwembad is dat het mooi gethematiseerd is met grote metalen bladeren en gekleurde ramen, dit geeft Aquafun een mooiere uitstraling dan een gemiddeld zwembad.

Peuterbad

Het peuterbad van Aquafun bestaat uit een ondiep bad met een glijbaan en een spraypark. Dit is een soort waterspeeltuin met allerlei fonteinen.

Het peuterbad betreed je via een hek met kinderslot, wat ervoor zorgt je kind niet ongemerkt weg kan lopen naar het grote bad. Een fijne gedachte!

Er zijn in dit gedeelte ook bankjes en een babybox te vinden.

Paradijsbar

Op de eerste verdieping van het zwembad vind je de Paradijsbar. Hoewel de meeste mensen denken aan een frietje eten na het zwemmen, zijn hier bijvoorbeeld ook verse broodjes te krijgen. Wat dacht je van een bagel met gerookte zalm of een pita met falafel? Ook maken ze verse smoothies.

Goed om te weten

 • Er zijn diverse kleedkamers. Naast de normale kleedhokjes zijn er ook kleedhokjes met een babyverschoontafel en familiekleedkamers.
 • Je bestelt vooraf tickets in een tijdvak via de website.
 • Er is ook een buitenbad. Het buitenbad is geopend vanaf 22 graden Celsius en bij zonnig weer.
 • Neem € 0,50 mee voor een kluisje.
 • Wist je dat je naast zwemmen ook bij het Sportiom terecht kunt om te schaatsen, te bowlen of voor indoor minigolf?
 • Adres: Victorialaan 10 5213 JE in ’s-Hertogenbosch
 • Website: www.sportiom.nl

Het is niet toegestaan om zelf foto’s te maken in het zwembad, wij danken het Sportiom dan ook voor het mogen gebruiken van deze foto’s.